Terminator Genisys

A Terminátor megint visszatért. Nem hagyják békében rozsdásodni, aminek én igazából örülök, mert gyerekkorom óta rajongója vagyok ennek a világnak. Az új részben csavartak egyet az ismert történeten, mert roppant kreatívnak gondolták magukat az alkotók, és visszatértek a gyökerekhez, hogy aztán újrafűszerezve tálalják a Skynet-sztorit.

A Genisys első harmada egyértelműen az első két részből akar megélni, és csak utána jön az új csapásirány. Ha őszinte akarok lenni, akkor ez a film egy oltári nagy baromság, de valahogy mégis szórakoztató, a legnagyobb erénye pedig Arnold Schwarzenegger. Ő az, aki életet lehelt ebbe a folytatásba. Ezt a szerepet egyszerűen ráöntötték, és látszik, hogy élvezettel alakítja a T-800-ast, én pedig örömmel néztem minden megmozdulását.

Van persze új Sarah Connor, John Connor és Kyle Reese is, de ők csak árnyékai lehetnek az eredeti verzióknak. Emilia Clarke ugyan cuki, de ha arra gondolok, hogy milyen volt Linda Hamilton ebben a szerepben… hát elég nagy a különbség. Jai Courtney a kritikusok kedvence, ha valakinek az alakítását a földbe akarják döngölni, de eléggé szemellenzős ez a közutálat, mivel vannak nála gyengébb képességű színészek is, és itt se az ő játékán bukott el a projekt.

Terminator Genisys

Akadt a sztoriban pár csavar, amivel szerették volna megbolygatni az állóvizet, de ezek a húzások inkább voltak nevetségesek, mint ötletesek. A forgatókönyv igazi fércmunka, de a rendezés se szolgált rá a dicséretre. Alan Taylor nem jó rendező. Ez főleg az akciójeleneteknél mutatkozott meg. Hiába próbáltak látványosak lenni, mivel csak gyorsan felejthető tűzijátékra futotta, ami legfeljebb akkor lenne értékelhető, ha még nem látott hasonlót az ember.

Az eddigiekben eléggé negatívan álltam a filmhez, de az a helyzet, hogy hiába hulladék a történet, mégis akadnak a játékidő során olyan momentumok, amelyeknek tudtam örülni, és úgy összességében elég jól szórakoztam. Picit ambivalens a dolog, de ez van, mivel helyenként működött a nosztalgiafaktor, és van benne egy rakás halálosztó masina.

Terminator Genisys

A Terminator Genisys egy buta film, de – főleg a nosztalgia miatt – egy agykikapcsolós szórakozásnak így is megfelel. Arnold Schwarzenegger jelenetei aranyat érnek, és ha ő nem lenne, ez a film valószínűleg semmit sem érne. Értékelésem: 70%

Kategória: film
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Terminator Genisys bejegyzéshez

  1. mrtranlehuy szerint:

    A legjobb az volt benne, hogy szerepelt Dr. Who 😀

  2. Flanker szerint:

    Tegnapelőtt néztem meg (és tegnap az új filmet)
    Legyen mondjuk 60%. Nem volt annyira rossz mint ahogy a legtöbb kritika írta/utal rá, de annyira jó se mint ahogy írod/pontoztad. Magát a Genisys dolgot úgy elkenték hogy abból egy házibuli szendvicskészletére is jutott volna (spoiler: ebben az új film se lép előre). Emilia lehengerlően gyönyörű, volt benne pár jó ötlet, de valahogy nem állt össze.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .