Terminator Genisys

A Terminátor megint visszatért. Nem hagyják békében rozsdásodni, aminek én igazából örülök, mert gyerekkorom óta rajongója vagyok ennek a világnak. Az új részben csavartak egyet az ismert történeten, mert roppant kreatívnak gondolták magukat az alkotók, és visszatértek a gyökerekhez, hogy aztán újrafűszerezve tálalják a Skynet-sztorit.

A Genisys első harmada egyértelműen az első két részből akar megélni, és csak utána jön az új csapásirány. Ha őszinte akarok lenni, akkor ez a film egy oltári nagy baromság, de valahogy mégis szórakoztató, a legnagyobb erénye pedig Arnold Schwarzenegger. Ő az, aki életet lehelt ebbe a folytatásba. Ezt a szerepet egyszerűen ráöntötték, és látszik, hogy élvezettel alakítja a T-800-ast, én pedig örömmel néztem minden megmozdulását.

Van persze új Sarah Connor, John Connor és Kyle Reese is, de ők csak árnyékai lehetnek az eredeti verzióknak. Emilia Clarke ugyan cuki, de ha arra gondolok, hogy milyen volt Linda Hamilton ebben a szerepben… hát elég nagy a különbség. Jai Courtney a kritikusok kedvence, ha valakinek az alakítását a földbe akarják döngölni, de eléggé szemellenzős ez a közutálat, mivel vannak nála gyengébb képességű színészek is, és itt se az ő játékán bukott el a projekt.

Terminator Genisys

Akadt a sztoriban pár csavar, amivel szerették volna megbolygatni az állóvizet, de ezek a húzások inkább voltak nevetségesek, mint ötletesek. A forgatókönyv igazi fércmunka, de a rendezés se szolgált rá a dicséretre. Alan Taylor nem jó rendező. Ez főleg az akciójeleneteknél mutatkozott meg. Hiába próbáltak látványosak lenni, mivel csak gyorsan felejthető tűzijátékra futotta, ami legfeljebb akkor lenne értékelhető, ha még nem látott hasonlót az ember.

Az eddigiekben eléggé negatívan álltam a filmhez, de az a helyzet, hogy hiába hulladék a történet, mégis akadnak a játékidő során olyan momentumok, amelyeknek tudtam örülni, és úgy összességében elég jól szórakoztam. Picit ambivalens a dolog, de ez van, mivel helyenként működött a nosztalgiafaktor, és van benne egy rakás halálosztó masina.

Terminator Genisys

A Terminator Genisys egy buta film, de – főleg a nosztalgia miatt – egy agykikapcsolós szórakozásnak így is megfelel. Arnold Schwarzenegger jelenetei aranyat érnek, és ha ő nem lenne, ez a film valószínűleg semmit sem érne. Értékelésem: 70%

Reklámok
Kategória: film
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. mrtranlehuy szerint:

    A legjobb az volt benne, hogy szerepelt Dr. Who 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.