A mi kis falunk 7×01: szögek és csocsó

Kicsit többet kellett várnunk az új évadra, mint általában, de most visszatért az RTL-re az utóbbi évek legnézettebb magyar sorozata, amely a 6. évadában már jelentősen veszített az erejéből. Vajon a minőség is romlott az elmúlt időszakban?

Ha engem kérdeztek, akkor egy kicsit igen, de ennek inkább a túl sok epizód az oka, mint az ötlethiány. A 6. évadban is voltak kimondottan vicces epizódok (pár példát mutatnék), de sajnos gyengébbek is akadtak. Most azonban nem az előző szezon a lényeg, hanem az új évadnyitó, ami viszont elég halovány lett. Spoileresen folytatom.

A kulcs a forgatókönyv. Ha nincs jó ötlet az adott részre, akkor hiába vannak itt jó színészek, a végeredmény nem lesz túl vicces. Ebben az epizódban Szifonék ötlete, Bazsó szögei, Károly dereka és Anikó pásztorórája került középpontba. Sajnos egyik történetszál sem volt túl kreatív.

Csúcsra járatták a hülyeséget, megint egy olyan epizódot kapott a néző, amiből hiányzott a józan paraszti ész, maradt az őrület. Anikó szexelne a pasijával, de nincs hol, így Zsolt kölcsönadja nekik a házat, de ahogy az várható, bonyolódni fog a helyzet.

A polgármesternek fáj a dereka, de nem igazán akar orvoshoz menni. Bazsó rögtönzött gumijavításból szerezne pénzt, csak defektes abroncsokra van szükség, amit megold pár tucat aszfaltra szórt szöggel. Szifonnak és Bakinak az a nagy ötlete támad, hogy csocsóasztal kell a kocsmába, amiből majd meggazdagodnak.

Azt hiszem, ennyiből is látható, hogy egyik ötlet sem rejtett magában túl sok poént. Volt már ennél gyengébb rész is az elmúlt években, de 5/10-nél ez sem ért most többet. Remélem, hogy a folytatás sokkal ötletesebb lesz holnap este.

Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .