Egy rém rendes család 9. évad

“Én tisztelem az eszedet, de azt még jobban, ami séta közben le-fel ugrál.”

A Bundy család ebben az évadban is hozta a formáját. Egyik karakter se hazudtolta meg önmagát, folyamatosan megcsillogtatták azokat a karakterjegyeket, amelyért annyira szeretem ezt a sorozatot. Hatalmas beszólások, szellemesen ütős párbeszédek jellemezték ezt az évadot is.

Azt nem mondanám, hogy mindegyik epizód zseniális lett volna, mivel akadtak kevésbé vicces részek is, de az összkép ebben az évadban is határozottan pozitív. 26 epizódot nem könnyű megtölteni elegendő mennyiségű poénnal, a 9×10-11 környékén volt egy mélypont, de aztán ismét hozták a szokásos színvonalat.

Pszichoapu se maradhatott ki a buliból, és saját magát is ügyesen parodizálta ki a sorozat. Griff bemutatását ügyesen oldották meg, de az kicsit fájt, hogy Amber csak alig pár epizódban szerelhetett.

“Támogasd a feministákat, a szőrös nőknek is kell a szex.”

Visszatért ellenben Steve, de a kalózos felbukkanása sokkal érdekesebb volt mint a mostani két vendégszereplése, szóval igazán sokat nem tett hozzá az élményhez. Ahogy a NO MA’AM-es fickók se, akik már túlságosan idióták. Gondolom, hogy velük egy kis frissességet akartak hozni az írók a sorozatba, de legtöbbször inkább csak kínosa voltak.

“Menj már innen kicsim! Éppen ezt a kriptonos dolgot tanulmányozom. Ha megállítja Supermant, talán anyádra is tud hatni.”

A kiemelkedő epizódok közé sorolnám a dupla részes hajókirándulást, A kapcsoló rejtélyét és a finálét is az évad második feléből, de gyakorlatilag a legtöbb epizód jobban szórakoztatott, mint a a mai szitkomok túlnyomót többsége. Pedig ezeket már láttam.

Az Egy rém rendes család poénjai még ma is ütnek, az pedig igazán üdítő, hogy abszolút nem kellett megfelelniük a politikai korrektségnek. Időtálló klasszikus, megunhatatlan poénok. Erős 8/10-re értékelném ezt az évadot. Jobban élveztem, mint az előzőt.

“-…az erőszak a tévében érzéketlenné teszi az embereket.
– A házasság is… mégsem tiltották be.”

A Bővebben mögött még pár képpel próbálomillusztrálni ezt a remek évadot.

Kategória: szitkom
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .