A mi kis falunk 8×19: Sztriptíz

“Több fül többet lát.”

Múlt szombaton évadzáró epizódhoz érkezett A mi kis falunk, de a 8×19-et biztos, hogy nem finálénak szánták az alkotók, mivel ez csak egy sima rész volt, nem tapasztalhattunk itt semmiféle fináléhangulatot, hiszen még a szereplők jó része is hiányzott. Az események ezúttal is három szálon zajlottak, de sajnos nem voltak annyira ötletesek, mint egy héttel korábban.

Károly Sümegi búcsúztatójára megy, Erika anyja még szeretné felkelteni a férfiak figyelmét, de láthatatlannak érzi magát, a pap pedig egy elveszett lelket igyekszik megmenteni – egy sztriptízbárban. A három helyszín közül ez volt a legérdekesebb.

Károly az epizód elején brillírozott. Csuja Imrének remek szöveget írtak, gyakorlatilag egy beszólogatós monológot adott elő a hivatalban, Laci és Anikó alig jutott szóhoz közben. Sajnos Pajkaréten már elfogytak a humorbonbonok, és ennek a történetszálnak egyébként sem volt sok értelme.

Picit jobb volt az összkép Erika anyukájával kapcsolatban. Előbb a kocsmában sopánkodott, majd Zsoltnak kellette magát. Nem mondom, hogy ez annyira humoros lett volna, de a pajkaréti ötlettelenségnél értékelhetőbb volt. Manyó unokája egy sztriptízbárban dolgozik (erről a nagyi nem is tud), így megkéri a papot térítse észre az ifjú leányzót, de a pap sem volt arra felkészülve, hogy egy sztriptízbárban fog kikötni.

Ivett szerepében Kovács Pankát láthattuk, akit elég kevés ruha takart a jelenetekben. A forradalom alatt jóval több ruhában láthattuk, és a Pepében is picit több textilt viselt. A pap nem is bírta ezt a megpróbáltatást, így a küldetés kudarccal végződött. Az apja szerint viszont így még van remény az unokára. Egyébként ezt a témát már kicsit túlerőltetik az írók. A pap mellé mindig kell egy csinos nő, hogy aztán kellemetlen helyzetbe sodorják. Már túl sokszor vették elő ezt a kártyát.

Összességében azt mondom, hogy az évadzárónak nem annyira látszó epizód szórakoztató volt, de ennél jobbakat is láttunk a 8. évadban. Ez persze még mindig jobb, mint az évad eleje, amikor szörnyen humortalan epizódokkal törték le az alkotók a lelkesedésemet. 2024-ben viszont újra humorosabb lett az összkép, így pedig némileg javult A mi kis falunk élvezhetősége. A 8×19-re 6/10-et adnék, az egész évadra pedig 6,5/10-et, ami jobb eredmény, mint a 7. évad átlaga.

Kategória: sorozat
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) A mi kis falunk 8×19: Sztriptíz bejegyzéshez

  1. Flanker szerint:

    Egyetértek, ennek nulla évadzáró hangulata volt.
    Én jó párszor felröhögtem közben, és tetszett hogy a búcsúztatós szálban nem tudtam kitalálni a csavart. De azt tudni kell hogy még mindig elég a két kezem hogy megszámoljam hány részt jártam a sorozatból, ezért teljesen más ingerek érnek mint téged.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .